Предониот рок завршува денеска, Интер и Икарди не се договирија за ништо по повеќе месеци преговири и понуди.

Последна шанса за дговор е ПСЖ тврди „GazzettadelloSport“, Леонардо од ПСЖ е во постојан  контакт со Ванда, сопругата и менаџер на Икарди.

Менаџментот на Интер имаше оптимистички најави за позајмица на Икарди кај Бока Јуниорс на шест месеци, Ванда ги потврди контактите, но одлука нема.

Сепак се чини дека решение за Аргентинецот ќе нема, тој веќе го тужи Интер за мобинг, бара отштета од 1,5 милиони евра и тоа дополнително ги искомплицира релациите, доверба меѓу двете страни од поодамна нема.

Во трка со времето Интер и Икарди засега остануваат на истите позиции.