Интер е лидер во Италија има максимален ефект по пет кола и тоа е ефектот наречен Конте, сметаат на „чизмата“.

Актуелниот лидер во калчо лигата воедно ја има најдобрата одбрана во Европа ако се споредат сите екипи во Англија, Шпанија, Германија и Франција.

Интер е екипа која има пирмено само еден гол, ваков ефект нема ниту еден тим во топ 5 првенставта во Европа.

Ливерпул и Интер се двата тима кои се единствени со максимален учинок во домашното првенство, Интер со пет од пет, Ливерпул со шест од шест.