Интер и „Пирели“ се разделуваат, по 26 години клубот од Милано на дресот нема да носи реклама на дресот од оваа позната компанија.

Пирели и Интер одеа заедно, но сега спонзорството се прекинува, клубот од „Џузепе Меаца“ ќе има нов спонзор од 2022 година.

„Повеќе нема да бидеме дел препознатливиот изглед на дресот на Интер, но со сигурност ќе продолжиме да соработуваме“ – објави Пирели.

Интер и Пирели соработуваа од 1995 година, но логото од оваа компанија повеќе нема да биде на дресот од следната сезона.