Фудбалската репрезентација на Италија е перфектна во квалификациите за ЕП 2020 година, запиша десет победи во низа, со тоа израмни рекорд стар 80 години.

Во Зеница, Италија ја победи БиХ со 3-0  остана перфектна во групата преку која од претходно го обезбеди настапот на ЕУРО 2020.

Италија  ваков скор од 10 едно по друго победи имаше 1939 година, сега под Раководство на Манчни запиша 9 во овој квалификациски циклус, и една на пријателски натпревар со САД, ваков ско ретко кој има во Европа.

Во овие квалфикации, Италија е најуспешна со 9 од 9, но Белгија има 8 од 8 во групата И, доколку победат против Русија денеска ке се израмнат со Италија по бројот на победите во квалифкациите.