Откако во дел од прволигашите во фудбалска Италија беше потврден Ковид-19, новото на паника го достигнува врвот.

Според медиумите во Италија, закажан е итен состанок на сите инволвирани во Серија за за 13 мај на кој ќе се дискутираат сите правила поврзани со најавениот рестарт и ТВ преносите кои финансиски се најважната алка во приказната.

Пандемијата од коронавирусот продолжува да создава проблеми на Апенините а според последната најава можное е најавениот рестарт да биде одложен а и поништен.

Ова ќе биде голема загуба за сите клубови, особено за помалите кои се пред финански колапс, пренесува „Калчо Меркато“.