Хрватот Иван Ракитиќ очекува разврска на трансфер пазарот околу неговиот статус во Барселона, тој е на излезна врата но засега се е сведено во рамките на шпекулациите.

Ракитиќ во меѓувреме вредно тренира, се пофали и со новите копачки на Адидас, бојата е совршена.