Како што пишува Телеграфи од Косово, Изаир Емини е позитивен на Ковид-19, тој е прв македонски фудбалер кој е заразен од коронавирусот, во моментов е играч на Дрита од Косово.

Емини ќе остане во изолација, тестот е направен во Систина во Скопје.

Ова е прв случај на позтивен играч од Македнија, Емини има 34 години, поранешен играч на Шкендија и Ренова, во Дрита од Косово игра од 2019 година.