Јувентус и „Allianz“ ја продлжија соработката за што клубот од Торино ќе добие 103 милиони евра од спонзорот.

Договорот меѓу Јувентус и „Allianz“ е со важност до 2030 година, името на стадионот нема да се промени.

Јувентус ќе има ознаки со логото на „Allianz“ и на дел од својата опрема, тоа ќе биде применето веќе утре на средбата од Купот на Италија со Милан на „Сан Сиро“.