Франко Израел има само 20 години, тој е член на Јувентус, доаѓа од Уругвај, и веројатно ќе биде новиот Буфин на „старата дама“

Младиот голман од Израел е висок 190 сантиметри, има неверојатни рефлекси, во Јувентус сметаат дека е наследник на легендарниот Буфон.