Јувентус не се откажува и ја зголемува понудата за Матијас Де Лихт, очајно го посакува и прави се да го доведе во Торино.

Според „Gazeta delo Sport“  раководството на Јувнетус реши да понуди 75 милиони евра за Де Лихт , толку бара Ајакс за да му дозволи преселба во нова средина.

Јувентус претходно понуди 67 милиони евра, сума која Ајакс веднаш ја одби. Сега се очекува брзо да дојде до договор и реализација на овој трансфер.