Според „Ла Стапма“ Андреа Барзаљи решил да го напуши Јувентус ова лето без разлика на одлуките на Сари за следната сезона.

Искусниот стопер одлучил дека улогата на тренер на дефанзивците кои ја доби до 2019 година не е предизвик за да остане во Торино. Тој работеше со Киелини и со Бонучи минатата сезен и зима а имаше договор со Јувентус ос јуни 2022 година како тренер на дефазивците.

Ова значи дека промените во Торино се неизбежни, а Барѕзаљи е само првата „карика“ која го напушта јатото.