Резултатите во 6. коло во нашата квалификациска група Г донесоа виситнска мешаница во борбата за врвот, Македнија има реални шанси за второто место по победата во Рига.

Словенија е следен противник во октомври во Скопје, ако победиме ќе се израмниме со „змајчеки“ по бројот на бодовите, во моментов следниот наш противник има 11 бода и е на второто место.

Во октомври се врзани две кола, седмото ни ја носи Словенија, во осмото играме со Полска на гости. Словенија порај со Македонија игра и со Австрија па победа над „змајчеки“ ќе значи голем исчекор напред во борба за второт место.

Двојки 7 коло (10. октомври)

Македонија  – Словенија

Летонија – Полска

Австрија  -Израел

Двојки 8 коло (13. октомври)

Полска – Македнија

Словенија – Австрија

Израел – Летонија

Резултати (6 коло):

Летонија  – Македонија 1-1

Полска – Австрија 0-0

Словенија  – Израел 3-2

Табела:

Полска 13

Словенија 11

Австрија 10

Израел 8

Македонија 8

Летонија 0