Минатогодишното издание на Копа Америка беше одложено и наместо минатото ќе се одигра ова лето, а поради пандемијата имаше проблеми и со обезбедувањето кворум за одржување на турнирот.

Катар и Австралија добија покана за учество како гости на овој турнир, и по најавите дека ќе играат, пристигна потврда дека овие две репрезентации го откажале своето учество на Копа Америка.

По ова се прави нов список на земји кои ќе добијат покани за да ги пополнат местата на Катар и на Австралија, први две на листата се Мексико и САД.