Јирген Клоп, менаџерот на Ливерпул, изненади еден навивач болен од рак. Клоп испрати писмо до голем навивач на Ливерпул и му кажа дека сите се со него.

“Драг Крис, се надевам дека не ти пречи што ти пишувам. Само сакам да знаеш дека сите во семејството на Ливерпул се со тебе. Тоа се многу луѓе. Понекогаш застанувам и мислам колку луѓе поддржуваат јас и моите играчи, тоа ме фасцинира. држењето заедно го прави овој клуб толку посебен.

Се надевам дека нема да им пречи овој пат да зборуваат во име на сите нив кога ќе ви кажам дека сите сме со вас. Тоа не се само зборови, тие се навистина важни за нас. Кога ги слушам моите играчи како зборуваат за тоа што им помага во тешки времиња, една од клучните работи што тие ја велат е поддршката од клубот и навивачите.

Ми велат и дека семејството им е најважно. Веројатно не треба да ви го кажувам ова, бидејќи ми беше кажано дека имате одлично семејство и пријатели околу вас кои се обидуваат да ве поддржат.

Никогаш нема да одиш сам “, напиша Клоп во писмото што братот на Крис го објави на Твитер.