Реџана од Италија која игра во втората лига пријави неверојатна бројка на заразени играчи  со коронавирус.

Второлигашот има дури 21 заразен играч,шест се дел од стручниот тим, пандемијата  во Италија повторно зема замав, тоа се чувствува и во спортот, а голем пример е Реџана.

Љубителите на фудбалот во Италија стравуваат од повторен карантин на калчото, но засега од Владата на оваа земја нема најава за прекин на сезоната.