Последиците од памдемијата со коронавирусот ќе остават сериозна лузна во буџетите на клубовите од најбогатата фудалска лига на светот.

Премиерлигашите ќе бидат во загуба од 1 милијарда фунти севкупно поради памдемијата. Договорите за ТВ правата, продажбата на билети за натпреварите и продажбата на најразлични реквизити и спортска опрема е сериозно опадната.

Ова ќе се одрази и по куповната моќ на англичаните кои досега беа навикнати без проблем да трoшат по 60 милиони фунти во просек за ново засилување.