Работеше во минатиот и во овој милениум. Се наметна како еден од најдобрите во Англиај но и во фудбалска Европа. Сер Алекс Фергусон, денеска поздравен од официјалниот фејсбук профил на Манчестер Јунајтед.

Беше на кормилото на „Црвените Ѓаволи“ од 1986 година до 2013 година, го направи Јунајтед најтрофејниот во Премиер лигата, постави стандарди кои се тешко достижни.

Ова е објавата на Манчестер Јунајтед во чест на легендарниот Сер Алекс.