Денешната одлука на Сергеј Самсоненко, ja крена целата македонска јавност, а посебно навивачите на „црвеноо-црните кои обвинија дека Вардар го користат како алатка за препукувања.

Во овие моменти на неизвесност, кога ФК Вардар повторно се користи како алатка и оружје за разни препукувања, капитенот…

Gepostet von Komiti Skopje am Freitag, 15. Mai 2020

„Во овие моменти на неизвесност, кога ФК Вардар повторно се користи како алатка и оружје за разни препукувања, капитенот – капитенски ! Вардар не е сираче, туку сироти се тие кои со Вардар си играат ! Нека бидат свесни дека ќе се соочат со Црвено – црната Армија и ќе ги запознаат нашите не толку дипломатски особини !“ #ВардарСветоИме- напишаа Комити.

Покрај нив се огласи и капинтенот на тимот, голманот Филип Гачевски кој порача дека „Вардар е гордост македонска“.