Некогашниот македонски фудбалски репрезентативец Јован Костовски е нов член на Етникос Ахна.

Тимот од Кипар, денеска и официјално го промовираше Костовски како нов фудбалер на оваа екипа.

Во својата кариера Костовски настапуваше за македонски Вардар, грчки ОФИ, турски Ордуспор и белгиски Лојвен.