Спортскиот директор на Фудбалскиот сојуз на Србија, Дарко Ковачевиќ денес поднел оставка од функцијата, соопшти ФСС.

Како што се наведува, ФСС и Ковачевиќ спогодбено ја прекинале соработката.

„Како одговорен човек и функционер, чувствувам лична и морална обврска по резултатот во Украина и неуспехот на ЕП за млади да заминам од местото спортски директор на ФСС.“ – истакнува Ковачевиќ.

Ковачевиќ на оваа позиција беше една година.