Откако првичните услови за трансфер биле договорени, од Реал Мадрид планирале дека до крајот на април ќе го комплетираат трансферот на Камавинга од Рен, но ова е стопирано поради пандемијата од Ковид-19.

Камавинга е еден од најталентираните 17 годишни фудбалери во Европа и за него интерес има од скори сите гиганти од „Стариот континент.“ Зидан планирал да му даде шанса на Камавинга во првиот тим на Реал Мадрид за време на елтните подготовки но сега се е сменето.

Прво цената на играчот е падната поради коронавирусот а второ истечен е рокот кој бил договорен за трансфер па Рен може да бара нови купцви за Камавинга.