Дајберт Франс Роман  од Боливија е првата жртва меѓу фудбалерите од коронавирусот, 25. годишниот фудбалер на Универзитет Тринидад го загуби најважниот натпревар.

Дајберт Роман неколку недели беше во болница, не супеа да го победи опасниот вирус, потекнува од градот Бени во кој починаа 77 лица од коронавирус.

Трагедијата да биде поголема, претходно од ковид-19 почина и таткото на Гузман, Белизарио Роман, тој е поранешен претседател на клубот Универзитет Тринидад.

Во Боливија има околу 8500 заразени од коронавирусот, починаа 300 лица.