Македонскиот интернационалец, Дејан Кулушевски беше дел од почениот состав на Парма на гоствуањето кај Барнли. Островјани победија со 2:0 благодарение на расположениот Џеј Родригез.

Парма настапи безмалку со најсилниот тим но немаше доволно среќа за да го надмудри Попе. Најубавата шанса на мечот екипата од Италија ја имаше во 15 минута кога Кулушевски заедно со Бариља направија добра шанса за Ингресе но напаѓачот на ја искористи.

Кулушевски беше заменет од Цераволо во 84 минута.