Финансиска криза во калчо лигата, шест клуба од Серија А не исплатиле плата од јануари до денеска.

Ла Рпублика тврди дека речиси половина од клубовите во калчо лигата имаат проблем да исплатат плати, не ги открива имињата на шесте клуба кои од јануари не дале плата.

Дел од клубовите во Серија А ги намалија платите, меѓу нив Јувентус и Рома, останатите имаат голем финансиски проблем да ги исплаќаат платите на играчите.