Газета Дело Спорт тврди дека Лацио е возавршни преговри со фенербахче и Стандард Лиеж за два играчи од Косово.

Ведат Муричи од Фенербахче и Мергим Војвода од Стандард Лиеж се пред потпис со клубот од Рим.

За да ја комплетираат оваа трансфер акција, Лацио ќе плати околу 25 милиони евра.

Фенербахче го продава Муричи за околу 20 милиони евра, тој е играч од нападот, за Војвода ќе мора да платат околу 5 милиони, инаку играч од одбраната.