Дефанзивецот Анхелињо може да биде откупен од Манчестер Сити и и да потпише редовен договор со екипата на Лајпциг.

Лајпциг Шпанецот го позајми од Сити ова зима и тој остави одличен впечаток кај тренерот Јулијан Нагелсман.

Лајпциг може да го купи летово Анхелињо, со активирање на неговата откупна клаузула, која е поставена на висина од 20 милиони евра.