Карлес Пујол е во преговори со Барселона за позицијата спортски директор. На таа позиција во шпанскиот гигант се наоѓаат Ерик Абидал и Рамон Планес.

„Раговараме со Пујол за негово враќање. Имаме и други луѓе на оваа позиција, но и Пујол би бил од голема корист доколку. Тој знае што е фудбал и е упатен во сите работи кои се сучуваат околу овој клуб“- изјави претседателот на Барселона Хосе Мариа Бартомеу.

Пујол цела кариера ја помина на Ноу Камп, а на 392 настапи постигна 12 погодоци.