Манчестер Јунајтед е многу упорен во своите редови да го доведе стоперот на Лестер  и репрезентативец на Англија, Хари Мегваер, сепак работите не одат според планот на „црвените ѓаволи“

Лестер го шокираше Јунајтед со сумата која ја бара за Мегваер, спроред „Мирор“ таа изнесува неверојатни 110 милиони евра плус бонуси. Јунајтед како што е познато, од поодамна го има пикирано репрезентативецот на Лестер , понуди 67 милиони евра кои се очигледно недовлни работата да се заврши.