Напажачот на Баерн, Роберт Левандовски, коментираше како треба да изгледа идеалниот тренер.

Јас многу научив од Пеп Гвардиола. Ние многу зборувавме за тактиката и за мене сето тоа беше ново. Знаев дека искуството од работата со Гвардиола ќе ми помогне во целата кариера.

Клоп, пак, е неверојатен човек, Тој се прави со срце. Тој е сосена поинаков тренер од Гвардиола, ама ако ги споите нивните најдобри особини, ќе го добиете идеалниот тренер“, изјави Левандовски за The Guardian.

Левандовски работел со Гвардиола во Баерн, а со Клоп во Борусија.