На крајот од овој месецо во Моне Карло ќе бидат прогласесени најдобрите за минатата година во Лигата на шампионите.

Од сите учесници, креирана е листата од по тројца во четири категории а најмногу фудбалери има од редовите на Ливерпул.

Во изборот гласаат тренерите на 32 тима учесници во групната фаза од Лигата на шампионите и 55 новинари од 55 земји членки на УЕФА.