Напнатата состојба на релација Џејдон Сначо – Борусија Дортмунд сака да ја искористи Ливерпул, клубот од Англија има 140. милиони евра за засилувања во јануари.

Таргет е Џејдон Санчо, пренесуваат медиумите од Англија. Санчо нема откупна клаузула, Дортмунд ја одреди цената, 140 милиони евра, прифатлива за Ливерпул.

Санчо во Дортмунд  дојде во 2017 година од Сити за 10 милиони евра, сега може да заработи 130 од овој трансфер.