Победата над Косово и го донесе на Македонија финалето против Грузија во Лигата на нации, со евентуален триумф во Тбилиси на 12 ноември, нашата селекција ќе се пласира на следното ЕП 2021.

На континенталниот собир, Македонија ќе биде во група со Холандија, Австрија и Украина во Групата Д.

Овие пресметки ќе се играат во Букурешт (два натпревари) и во Амстердам (еден натпревар).