Македонската машка фудбалска репрезентација за играчи до 21 година, во септември против Франција на гостински терен ќе го започне циклусот квалификациите за следното Европско првенство а ќе го заврши со дуелот во Украина во јуни следната година.

Избранците на Благоја Милевски се во група со Франција, Србија, Србија, Ерменија, Фарски Острови и Украина.

Ова е распоредот на натпревари во евроквалификациите:

02.09.2021 Франција – Македонија

07.09.2021 Македонија – Србија

07.10.2021 Фарски острови – Македонија

12.10.2021 Еремнија – Македонија

11.11.2021 Македонија – Украина

16.11.2021 Македонија – Франција

24.03.2021 Србија – Македонија

29.03.2022 Македонија – Фарски острови

01.06.2022 Македонија – Ерменија

07.06.2022 Украина – Македонија