Македонската фудбалска репрезентација ја задржа 68. позиција на ранг листата на ФИФА која денеска овјави најнов ранкинг на националните селекции.

Косово кој е наш следен противник во полуфиналето на Лигата на нации  ја задржа 115 позиција на ранг листата.

Во однос на топ 5 позиции, исто така ФИФА не смени ништо, Белгија останува прва пред Франција, Бразил, Англија и Уругвај.