Александар Трајковски вечерва го пречекува Енис Барди, Мајорка се среќава со Леванте, пријателски натпревар пред стартот на сезоната во Шпанија.

Трајковски по доаѓањето кај Мајорка почна со тренинзи и се очекува да добие минутажа вечерва на овој натпревар. Барди веќе подолго време во Шпанија и тој се очекува да биде во почетниот состав на Леванте.

Средбата меѓу Мајорка и Леванте вечерва се игра од 21 часот.