Како што пишуваат медиумите од Англија, Марио Манџукиќ конечно го напушта Јувнетус  и се сели кај Јунајтед.

Хрватот ќе започне со тренинзи кај Јунајтед, ова го тврди „The Sun“, со тоа Манџукиќ  ќе биде во конкуренција за настап веднаш.

Наводно овој трансфер кој се провлекува со многу контроверзии од летниот преоден рок конечно ќе се реализира во јануари, Манџукиќ уште во текот на декември ќе започне со тренинзи во Англија.