Легендарниот Диего Армандо Марадона почина вчера на 60 годишна возраст, целиот спортски и фудбалски свет е во тага.

Според информациите од Аргентина, Марадона утрото пред да почине вообичаено си играл со совјот внук, но се пожалил дека не му е добро.

„Лошо ми е, ќе одам да се одморам“ – се пожалил Марадона.

Тоа биле всушност последните зборови на Аргентинецот…