Престижниот шпански весник „Марка“ во денешното издание со текст  со пофалби за Енис Барди, тој е најдобриот странец кој некогаш заиграл за тимот на Леванте.

Леванте е клуб кој има долга традицја, опстојува веќе 111 години, ова е големо признание за Барди од најпрестижниот весник во Шпанија.