Бепе Марота најави дека Интер е фокусиран да освои се, за да ја исполни целтта ќе купи еден топ играч,  доколку биде продаден Лаутаро Мартинез.

Изршниот директор на Интер е оптимист дека Интер може да се врати на старите победнички патеки селдната сезона, инвеститорите од Кина веќе најавија дека клубот мора да почне да освојува трофеи.

Марота во интервјуто за Газета Дело Спорт, најави дека Интер е во прегови да го продаде Мартинез, но не под зацртаната цена од 111 милиони евра, доколку замине Аргентинецот во план е да купи еден врвен играч, кој не откри.