Минатиот јануари се најавуваше дека Матуиди е подготвен да го напушти Јувентус, но мораше да сочека оваа сезона да заврши.

Откако пристигна Пирло и најави промени, Матуди без многу размислување му најавил на неговиот агент дека посакува трансфер што поскоро.

Во игра е ангажман во Интер Мајами каде што би потпишал тригодишен договор. Ќе игра редовно и ќе има можност да живее во САД во друштво на Бекам.