Покетино се уште не успева да најде начин да постави игра во која ѕвездената тројка, Меси – Нејмар – Мбапе ќе бидат среќни и продуктивни.

Според медиумите во Франција, конкретно „Канал+“, Мбапе на мечот со Монпеље се покажил дека Нејмар намерно не му додава.

Ова е голем проблем за Покетино откако се појави информација дека Меси не е среќен од тоа како се менаџирани неговите минути и како соиграчите го прифаќаат на натпреварите.

Едно е јасно, ПСЖ има моќен тим, но и многу проблеми.