Дрис Мертенс најверојатно нема да го напушти Наполи, ќе го продолжи договорот со клубот од Неапол за поголема плата.

Белгиецот ќе добие 4 милиони евра плата и бонуси, со тоа ќе биде разрешена дилемата дали заминува од Наполи, нега желба е да го продолжи престојот во Неапол.

Според Медиасет Спорт, Мертенс ќе потпише нов договор на две години, покрај 4 милиони евра плата ќе има и 500.000 евра во бонуси.

Досега Мертенс заработуваше 2,5 милиони по сезона, плата ќе му биде двојно поголема, има 33 години и се чини дека ќе ја заврши кариерата во Наполи.

Интер беше еден од клубовите кои силно притискаа за потпис на Белгиецот кој веројатно останува во Наполи.