Аргнетине катастрофално ги започна анстапите на Копа Америка 2019, има едно реми и пораз по првите две кола, спас ќе бара преку победа против Катар во третото коло што единствена опција за прогрес понатаму на првенството.

Лионел Меси смета дека ќе  биде вистинска катастрофа ако Аргентина не супее да го продолжи настапот на првенството.

„Искрено, фрустрирачки е тоа што не го победивме Парагвај, убеден сум дека ќе успееме да го продолжиме настапот на турнирот. Ќе биде премногу ако испаднеме, особено со овој состав во групата, сега е игра на живот или смрт, сите мора сериозно да ја сватиме ситуацијата  и да победиме противКатар“ – изјави Меси.