Синиша Михајловиќ ја продолжува борбата со леукемијата, започнува втората фаза од лекувањето.

Србинот е под посебен надзор на лекарите во оваа втора фаза  и ќе го пропушти мечот со Бреша, не му е дозволено да седне на клупата на Болоња.

Бреша ја пречекува Болоња на 15. септември, Михајловиќ ќе го „прескокне“ овој натопревар, иако е под посебен режим на лекување, тој седеше на клупата на својот тим против Вернона и Спал.