Предраг Мијатовиќ смета дека  Лука Јовиќ  се глупира често, последниот инцидент го направи кога реши слободното време да го исполни со забава во својот дом заедно со неговите пријатели правејќи сакара.

Спортскиот директор на Реал, Мијатовиќ не сака да го брани Србинот, млад е и мислам дека ни самиот не верува дека може да успее во Реал.

„Тој е млад, понекогаш се однесува скандалозно, Реал го донесе по двете извонредни сезони во Германија. Мислам дека не ја искористи шансата, овде е непродуктивен, мора да најдеме решение,  дури мислам дека ни самиот не верува дека може да успее во Реал„ – изјави за  „El Larguero“ –  изјави Предраг Мијатовиќ.

Реал Мадрид за Лука Јовиќ плати 60 милиони евра.