Лидерот во Серија А, официјално ги соопшти последните резултати од тестирањето за Ковид-19.

Според тоа што го тврдат од Милан, Ребиќ и Круниќ се негативни додека Тео Хернандез има лажно позитивен тест.

„Милан соопштува дека Анте Ребиќ и Раде Круниќ имаат негативни резултати на последното тестиање ова утро направено од професионалци во оваа област. Дополнителното истраужување покажа дека Тео Хернандез има резултат „лажно позитивен“. Целата документација е испратена до здравствените власи а играчите може да се вратат на тренинг.“ – велат од Милан.