Натпреварот меѓу Јувентус и Милан беше прв во калчото по паузата предизвикана од пандемијата на коронавирусот.

Средбата во Купот на Италија на ТВ во оваа земја го следеле речиси 9 милиони гледачи на фрекфенцијата на РАИ.

Тоа е 34% гледаност во Италија, што е неверојатна бројка на луѓе пред малите екрани, обајви РАИ.