Играчот од средниот ред на Барселна на одмор ја сокрива косата со шешир, а сега е познато и зошто. Во паузата меѓу двете сезони пресадил коса и добил дозвола од клубот месец дена да не тренира.

Последниот меч тој го одигра на 22-ри мај, а потоа се упатил на одмор. И реши да поработи на физичкиот изглед.

Причина за тоа е што пресадил коса и ќе мора да одмара.

Во прилог на ваквото тврдење оди и тоа што тој на одмор косата ја сокрива со шешир.