Германискиот гигант, Баерн Минхен и официјално потврди дека Алфонсо Дејвис има проблеми со срцето.

Ова доаѓа неколку дена по неговото заздравување од Ковид-19, а „Баварците“ соопштија дека открен е благ микардитис на неговиот срцев мускул.

Ова значи дека Дејвис одново го чека нова пауза од фудбалот, плаши фактот дека се почесто млади играч имаат проблеми со срцето особено по рехабилитацијата од Ковид-19.