Раул е младиот Шпанец кој боледува од рак, доби роденденска честитка која му го разубави денот и предизвика солзи радосници.

Лука Модриќ му го разубави денот на малдиот навивач на Реал Мадрид, задоцни еден ден телефонски му рече:

„Вчера ти бше роденден, но никогаш не е доцна, ти посакувам среќен роденден и се најдобро, се надевам кога ќе помине кризата од коронавирусот ќе се сретнеме и ќе разговараме за фудбалот“ – рекол Модриќ.